Keynote: Interactie onderwijs en werkveld in de praktijk
De keynote tijdens het ochtendprogramma wordt verzorgd door Margie Topp. Margie is lector Kunststoftechnologie bij Hogeschool Windesheim (Zwolle) en won in 2021 de Deltapremie. Tijdens de keynote zal Margie ingaan op hoe zij binnen hun lectoraat onderzoek, onderwijs en werkveld verbinden: hoe zijn zij als groep georganiseerd, hoe gaan zij om met alle stakeholders en hoe maken zij hun keuzes.
Over Margie Topp
Margie Topp (Drachten, 1971) heeft een passie voor polymeerchemie: “Voor mij zijn kunststoffen de basis voor windmolens, treinen, bruggen, auto’s en hun banden.” Margie studeerde scheikunde aan de Universiteit Groningen en promoveerde binnen de vakgroep Polymeerchemie en Biomaterialen aan de Universiteit Twente. Daarna werkte zij 13 jaar bij DSM Composite Resins. Sinds 2013 werkt zij als lector Kunststoftechnologie bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. Binnen haar baan doet zij enerverend onderzoek met impact voor de maatschappij en geeft zij kennis door aan de volgende generaties.
Margie is de afgelopen jaren betrokken geweest bij verschillende organisaties zoals het Platform Onderwijs & Onderzoek Rubber & Kunststof, de branchevereniging NRK en het Centrum voor Innovatief Vakmanschap PCC. Ook staan samenwerkingsverbanden hoog op haar agenda. Zo was zij betrokken bij het starten van een masteropleiding binnen het Centre of Expertise GreenPAC met NHL Stenden. Een andere bijzondere één-op-één samenwerking was met projectpartner Nikhef, waar binnen het KM3Net project door herontwerp van de supportstructuur voor neutrino sensoren miljoenen zijn bespaard aan productiekosten.
In 2021 won Margie de Deltapremie: de landelijke prijs voor praktijkgericht onderzoek. Margie zet de Deltapremie in om met haar team oude autobanden terug te brengen naar hoogwaardige grondstoffen. Wereldwijd komen 1,5 miljard autobanden elk jaar op een afvalberg te liggen en recyclen van de banden is bijna onmogelijk. Toch ziet Margie een innovatieve oplossing: door alle componenten van de band te scheiden kunnen de banden door devulkanisatie terug gebracht worden naar grondstoffen voor nieuwe rubberen producten.
Zie ook: Informatiepagina van Margie Topp