Het is voor alle DAS-docenten mogelijk zelf leermaterialen te plaatsen op het DAS Platform Open Leermaterialen. Dit kunnen praktische opdrachten, kennisclips, oefentoetsen, workshops, etc. zijn. Belangrijk daarbij is dat alle betrokken auteurs akkoord zijn met het delen van het materiaal via het DAS Platform. Verder is het ook goed om in het leermateriaal te checken of de gebruikte beeldmaterialen gedeeld mogen worden. Meer over auteursrechten vind je onder 'Over auteursrechten'.

Hieronder meer over hoe je materiaal toevoegt aan het DAS Platform.

SURFSharekit

Het Content Management Systeem dat wordt gebruikt voor het DAS Platform Open Leermaterialen is SURFSharekit. Alle DAS-docenten kunnen met hun eigen hogeschoolaccount hier inloggen.

Ga direct naar SURFSharekit
Let op wanneer je materiaal toevoegt, kies dan bij de vraag voor welke organisatie voor Domein Applied Science en niet voor je eigen hogeschool. 

Volg vervolgens de stappen in de DAS-template en klik op indienen als je klaar bent. De kwaliteitsgroep checkt dan of voldaan is aan het toevoegen van de gevraagde informatie, dus niet het inhoudelijke leermateriaal. Wanneer de gevraagde gegevens in orde zijn, wordt het materiaal gepubliceerd en is het terug te vinden op het DAS-platform.

Handleiding

Door de projectgroep is er een geschreven en een videohandleiding gemaakt. In deze handleidingen word je stap voor stap meegenomen in het proces en wordt per invoerveld aangegeven wat de minimale eisen zijn. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je terecht bij Pauline Sloet of bij de repository manager op jouw hogeschool. Klik hier voor het overzicht.

Handleiding SURFSharekit_DASPlatformOpenLeermaterialen
Video ‘Tutorial Materiaal toevoegen aan DAS Community’