Het DAS Platform Open Leermaterialen is onderdeel van de website www.edusources.nl. Daar valt het platform onder de community's.
Wanneer je bent ingelogd met je hogeschool account kun je bij alle gedeelde materialen op het DAS platform. Je kunt binnen het platform op twee manieren zoeken: via collecties of via zoekfilter. Hieronder staan beide mogelijkheden kort toegelicht.

Collecties


Een manier om te zoeken tussen de gedeelde leermaterialen is via collecties. Voor elke DAS-opleiding is er een collectie aangemaakt. Op de homepage van het DAS Platform staan de collecties op een rij (zie screenshot). Wanneer er leermateriaal wordt gedeeld, geeft de auteur aan voor welke opleidingen het leermateriaal geschikt kan zijn. Zo komt het dus voor dat leermateriaal in meerdere collecties verschijnt omdat het in meerdere opleidingen past.

Zoekfilter en trefwoorden


Een andere manier om door de gedeelde materialen te zoeken is door gebruik te maken van het zoekfilter. Door rechtsboven op de homepage van het DAS Platform te klikken op ‘Bekijk alle materialen’, kom je in het zoekfilter terecht. Via het zoekfilter kun je een selectie maken op bijvoorbeeld soort materiaal, taal en vakgebied. Het is ook mogelijk in de zoekbalk trefwoorden toe te voegen, zodat je nog gerichter op zoek gaan leermateriaal. Goed om te weten is dat de basis voor de gekozen trefwoorden bij de DAS-leermaterialen de BoKs (Nederlands en Engelstalig) zijn aangehouden. Houd hierbij rekening bij het invoeren van zoekwoorden.

Trefwoordenlijsten

BoKS (Nederlandstalig)
BoKS (Engelstalig)