Het Domein Applied Science omvat negen opleidingen waarvan in domeinsamenwerking acht opleidingsprofielen landelijk zijn vastgesteld. Voor de twee overige opleidingen geldt dat ze slechts aan één hogeschool binnen het domein worden aangeboden. Het opleidingsprofiel geeft dan de situatie aan deze individuele hogeschool weer.

Landelijke opleidingsprofielen

Een landelijk opleidingsprofiel laat zien in in welke mate de opleiding specifiek opleidt voor een bepaald beroepsdomein, wat het minimum eindniveau van elke competentie van het domeinprofiel is en welke kennisbasis en basisvaardigheden ten grondslag dienen te liggen aan het ontwerp van de opleiding (Body of Knowledge and Skills, BoKS). Elke instelling concretiseert dit opleidingsprofiel in het curriculum van de opleiding.

Hieronder kun je de acht landelijk afgestemde opleidingsprofielen downloaden. Liever alle opleidingsprofielen in één document? Download dan hier het gehele hoofdstuk uit de profielbeschrijving

Let op: in januari 2018 is een addendum bij de profielbeschrijving gepubliceerd. Hierin zijn een vernieuwde versie van de BoKS van Chemische technologie en een vernieuwd competentieprofiel van Technische natuurkunde gepubliceerd. Met de publicatie van het addendum lees je de profielbeschrijving en addendum altijd gezamenlijk. 
Klik hier om het addendum te downloaden

Applied Science

Bio-informatica

Biologie en medisch laboratoriumonderzoek

Biotechnologie

Chemie

Chemische technologie*
Let op: aangepaste BoKS gepubliceerd met addendum 2.1. De vernieuwde BoKS is in dit document opgenomen. Zie bovenaan de pagina voor het addendum.

Forensisch Onderzoek

Technische natuurkunde*
Let op: aanpassing gepubliceerd met addendum 2.1. Zie bovenaan deze pagina voor het addendum.
De opleidingen Technische natuurkunde hanteren, naast de acht DAS-competenties, een negende competentie ‘Modelleren’. Zie het uitgebreide opleidingsprofiel Technische natuurkunde voor deze competentie. 

 

Individuele profielen

De volgende opleidingsprofielen zijn van de opleidingen die slechts aan één hogeschool binnen het domein worden aangeboden:

Milieukunde

De opleiding Gezondheidszorgtechnologie is sinds 1 januari 2015 binnen een ander domein gepositioneerd. Volgens afspraken met de Hogeschool Rotterdam is het opleidingsprofiel tot medio 2017 gepubliceerd, ten behoeve van de studenten die in het Bachelor of Applied Science-traject zijn gestart. Het opleidingsprofiel Gezondheidszorgtechnologie zoals dat in de profielbeschrijving (editie 2016) is gepubliceerd, is vanaf heden niet meer van toepassing.

Referenties

Sommige opleidingsprofielen zijn gebaseerd op andere documenten. Verwijzingen naar deze documenten zijn opgenomen in hoofdstuk 6 Referenties. Bekijk de referenties

Applied Science op de kaart

Ben je op zoek naar een opleiding, lectoraat of een hogeschool?

Bekijk de kaart
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten