PROEF! is de gezamenlijke studiekeuzecampagne van de opleidingen binnen DAS. Voor hogescholen en studenten is het belangrijk dat scholieren een studie kiezen die goed past bij hun interesses en capaciteiten. Met PROEF wil DAS scholieren kennis laten maken met de opleidingen in het domein Applied Science en ze ondersteunen bij het maken van een goed onderbouwde studiekeuze.

De PROEF!-campagne bestaat uit een website, de studiekeuze-app Prapp!, verschillende promotiematerialen en de lesmiddelenserie PROEF!-werk.

Prapp!

Prapp! is een unieke studiekeuze-app, speciaal ontwikkeld voor de opleidingen binnen het Domein Applied Science. De app helpt scholieren bij het keuzeproces voor een vervolgopleiding. Prapp! bevat mini-games waarin scholieren op een speelse manier meer inzicht krijgen in hun eigen interesses en capaciteiten. Daarnaast biedt de app informatie over de opleidingen, open dagen en beroepen.

Meer informatie

Prapp op PROEF.info
Download Prapp in de App Store
Download Prapp in de Play Store

Drie schermafbeeldingen van de app Prapp

Website proef.info

Op de website PROEF.info kunnen scholieren en hun ouders terecht voor informatie over de opleidingen, hogescholen en beroepsmogelijkheden binnen het Domein Applied Science. De website biedt ook een handig overzicht van open dagen en een pagina speciaal voor ouders. Hier lezen ouders hoe ze hun kind kunnen ondersteunen bij de studiekeuze.

Overige materialen

De website en Prapp zijn de centrale middelen van de PROEF!-campagne, gericht op havo- en vwo-leerlingen met een natuurprofiel. Daarnaast bevat de campagne verschillende middelen voor andere doelgroepen en ter promotie van de website en app.

PROEF!folder

Om de app en de website onder de aandacht te brengen is er de PROEF!-folder. Docenten in het VO kunnen deze bestellen om uit te delen aan hun leerlingen. Centrum JongerenCommunicatie Chemie deelt de folders daarnaast uit op docentenconferenties en studie- en beroepskeuze-evenementen voor scholieren, zoals de Jet-Net Careerdays.

PROEF! het verschil… tussen mbo en hbo

Binnen de PROEF!-campagne is er ook aandacht voor mbo-studenten die overwegen door te stromen naar het hbo. Op de website zijn de belangrijkste verschillen tussen het mbo en het hbo op een rij gezet. Naast de website is er ook een PROEF! het verschil…-flyer. De flyer wordt verspreid via de hogescholen en de relevante mbo-opleidingen. De flyer is ook aan te vragen en te downloaden.

PROEF!-werk

Speciaal voor de onderbouw havo heeft c3 samen met DAS een in het kader van PROEF! elf lesmodules ontwikkeld. Nieuwe, inspirerende experimenten zijn hierin gekoppeld aan beroepen in de Applied Science. Met deze modules maken scholieren al in de onderbouw kennis met beroepen binnen het Domein Applied Science.

Landelijke opleidingsprofielen

Om scholieren, ouders en docenten meer inzicht te geven in de opleidingen binnen het Domein Applied Science en het bijbehorende werkveld zijn informatieve landelijke opleidingsprofielen verschenen. In deze profielen wordt onder andere informatie over de instroomeisen gegeven, de invulling van de opleiding op het gebied van kennis en vaardigheden komt aan bod en er wordt een beeld geschetst van het beroepsperspectief na de opleiding. Twee afgestudeerden van de opleiding vertellen vervolgens over hun ervaring met de opleiding en de aansluiting van de opleiding op hun werk.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten