PROEF! is de gezamenlijke studiekeuzecampagne van de opleidingen binnen DAS. Voor hogescholen en studenten is het belangrijk dat scholieren een studie kiezen die goed past bij hun interesses en capaciteiten. Met PROEF wil DAS scholieren kennis laten maken met de opleidingen in het domein Applied Science en ze ondersteunen bij het maken van een goed onderbouwde studiekeuze.

DAS werkt sinds 2007 samen met Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) om leerlingen te interesseren voor en informeren over opleidingen in het Domein Applied Science. De activiteiten hebben vorm gekregen in de PROEF!-campagne, bestaande uit verschillende middelen voor onderbouw en bovenbouw in het voortgezet onderwijs. Alle onderdelen van de PROEF!-campagne zijn geïntegreerd op de website www.exactwatjezoekt.nl. Op exactwatjezoekt.nl vind je de studiekeuze-test Prapp!, lesmateriaal en informatie over de verschillende DAS-opleidingen.

Exactwatjezoekt.nl

De afgelopen jaren hebben DAS en C3 de koers verlegd naar een voornamelijk digitale campagne in het teken van de juiste student op de juiste plek. De studiekeuze-app Prapp! ondersteunt leerlingen bij het maken van een weloverwogen studiekeuze. Er werd gewerkt aan de zichtbaarheid en bekendheid van de PROEF!-campagne en Prapp! om het gebruik ervan te vergroten. Er was behoefte aan een platform waar scholieren alle informatie over bèta en techniek kunnen vinden. Daarom heeft C3 exactwatjezoekt.nl ontwikkeld, waar de PROEF!-campagne en Prapp! beiden een plek hebben gekregen.

Scholieren kunnen alle informatie over bèta en techniek op één online plek vinden. Of het nu gaat om studievoorlichting, oriëntatie op het werkveld of hulp bij het leren, exactwatjezoekt.nl biedt de jeugd informatie in de vorm van filmpjes, studiekeuzetesten, tips en nog veel meer. Scholieren worden zo geholpen om betere resultaten te halen en slimmere keuzes te maken voor hun toekomst. De DAS-opleidingen worden op de website uitgelicht met extra informatie, banners en video’s. Ook biedt de website een handig overzicht van open dagen.

Prapp!

Prapp! is een unieke studiekeuzetest, speciaal ontwikkeld voor de opleidingen binnen het Domein Applied Science. De test helpt scholieren bij het keuzeproces voor een vervolgopleiding. Prapp! bevat mini-games waarin scholieren op een speelse manier meer inzicht krijgen in hun eigen interesses en capaciteiten. Daarnaast biedt de app informatie over de opleidingen, open dagen en beroepen.