Op donderdag 31 maart 2022 verwelkomen we je graag weer in Utrecht voor een nieuwe editie van de DAS Conferentie. Na een uitdagende tijd (die helaas nog niet helemaal achter ons ligt) kijken we graag vooruit. Naar de wereld van morgen. Hoe ziet die eruit? En wat betekent dat voor ons onderwijs en onderzoek? We bekijken hoe de samenleving na Covid verandert en hoe de rol van techniek, wetenschap en onderwijs daarin mee verandert. Ook liggen er een aantal grote maatschappelijke opgaven voor ons. Wat betekenen die voor hoe wij onze professionals opleiden?
We kijken een beetje terug, maar vooral vooruit. Naar die wereld van morgen. Liggen we op de juiste koers?

Stuur je sessievoorstel in!

Met de conferentie wil DAS het uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices binnen de community van betrokken hogescholen stimuleren. Het programma wordt gevormd voor én door jou! Heb je een mooi project, onderwijsvorm, onderwijstool of oplossing voor een (gedeelde) uitdaging? Wil je ideeën en ervaringen uitwisselen met collega’s over een bepaald vraagstuk? Wil je collega’s een inzicht meegeven, of is er juist een onderwerp waarover jij iets wilt leren? Stuur dan je sessievoorstel in! Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Programma

In de ochtend vertelt Patrick van der Duin, directeur Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT), over het ‘nieuwe normaal’ voor Nederland. Hoe ziet onze samenleving er na Covid uit en welke rol hebben techniek, wetenschap en onderwijs in die samenleving? STT heeft vier verschillende scenario’s uitgewerkt hoe onze maatschappij eruit gaat zien. Patrick neemt ons mee in deze versies van ‘het nieuwe normaal’. In welk scenario voelen wij ons als docenten en onderzoekers in de Applied Sciences het meest thuis? En hoe bereiden we onze studenten goed voor op deze ontwikkelingen?

In het middagprogramma maken we de vertaling van de maatschappelijke ontwikkelingen naar ons onderwijs. De wereld van morgen, wat voor Applied Scientists heeft die nodig? En varen we op de juiste koers om deze professionals op te leiden? Met een panel van deskundigen gaan we hier met elkaar over in gesprek. Meer informatie over dit panel volgt binnenkort.

Applied Science Pitch Competition

Net als voorgaande jaren werken DAS, de KNCV en het NIBI samen om talentvolle studenten een podium te bieden hun onderzoek of project te presenteren aan medestudenten, lectoren en docenten van de DAS-hogescholen. Met de ervaring van de online editie van 2021 is deze wedstrijd definitief veranderd in een videopitchwedstrijd. De drie (teams van) studenten met de beste videopitch van hun project worden onderscheiden met een Applied Science Pitch Award en bijbehorend geldbedrag tot wel €500,-. Ook kiezen de deelnemers aan de DAS Conferentie een publiekswinnaar.

Zijn er studenten binnen je opleiding of lectoraat die een interessant onderzoeks- of innovatieproject uitvoeren (of in het afgelopen jaar hebben afgerond) en met de resultaten ervan mee kunnen dingen naar de Applied Science Pitch Awards? Attendeer ze dan op deze competitie en stimuleer ze zich aan te melden.

Klik hier voor meer informatie

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten