Voor het eerst in drie jaar konden medewerkers van de DAS-opleidingen op donderdag 31 maart elkaar weer ontmoeten en kennis uitwisselen op de DAS Conferentie. Na een bewogen tijd keken we vooruit naar de toekomst. De maatschappij verandert en ook de arbeidsmarkt is flink in beweging. Zijn we klaar voor de toekomst?

Terugblik programma

Patrick van der Duin (Stichting Toekomstbeeld der Techniek) nam ons mee in een aantal scenario’s Kiezen we voor vrijheid boven veiligheid of juist andersom? En behouden we een open economie, of wordt deze meer gesloten? Elk van deze richtingen heeft een andere impact op de arbeidsmarkt, en ook op de rol van wetenschap en techniek in de samenleving. Het bleek intrigerend na te denken over welk scenario het best bij je past. Wat zegt dat over jou en je rol in de maatschappij?

In de middag sloegen we een brug van de maatschappelijke ontwikkelingen naar ons onderwijs en onderzoek.  De wereld van morgen, wat voor Applied Scientists heeft die nodig? Dagvoorzitters Carine Joosse (Hanzehogeschool) en Patrick Cramers (Hogeschool Utrecht) gingen met een panel bestaande uit Onno de Vreede (Topsector Chemie), Jessica Zweers (docent BML Hanzehogeschool, Landelijk Docent van het Jaar 2021) en Pedro Hermkens (lector Drug Discovery HAN, vice-voorzitter Lectorenplatform Applied Science) én met de deelnemers in de zaal in gesprek. Lees hier meer over het panelgesprek.

Tussen de plenaire programma’s door namen de aanwezigen deel aan twee rondes leerzame en interessante parallelsessies. Bekijk de sessies in het programma om de presentaties of andere gedeelde opbrengsten van de sessie te bekijken. 

Applied Science Pitch Competition

Samen met de KNCV en het NIBI biedt DAS talentvolle studenten een podium om hun onderzoek of project te presenteren aan medestudenten, lectoren en docenten van de DAS-hogescholen. Vijftien (teams van) studenten zijn de uitdaging aangegaan en hebben een videopitch ingestuurd. Bekijk hier alle deelnemers
De jury heeft alle pitches beoordeeld en 6 inzendingen genomineerd voor de Applied Science Pitch Awards. Bekijk hier de genomineerde pitches.

Tijdens de DAS Conferentie op 31 maart hebben deze genomineerden live hun pitch gepresenteerd voor jury en deelnemers. Daarnaast gaven zij een mondelinge toelichting aan de jury. Deelnemers konden stemmen voor de Publieksprijs, en deden dat massaal! Tijdens de Award Ceremony zijn vier inzendingen bekroond met een Applied Science Pitch Award.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten