De DAS Conferentie is terug! We moesten de editie van 2020 annuleren, en de wereld is nog steeds niet zoals hij voor die tijd was. Maar daar hoeven we ons dit jaar niet door te laten tegenhouden! DAS organiseert een volledig online DAS Conferentie. Waar je, net als altijd, elkaar kunt ontmoeten om kennis en ervaringen uit te wisselen en elkaar kunt inspireren met mooie voorbeelden vanuit je eigen opleiding en hogeschool.

Van elkaar kunnen leren is dit jaar misschien wel belangrijker dan ooit. Want de Covid-pandemie zorgt nog steeds op dagelijkse basis voor uitdagingen die creatieve en soms onorthodoxe oplossingen vragen.
DAS heeft het afgelopen jaar veel ingezet op het delen van kennis en uitwisselen van ervaringen tussen de hogescholen. Het is daarom niet meer dan logisch dat we dat ook doen bij de DAS Conferentie 2021. Want:
Je bent online, maar je bent niet alleen!

Programma - Call voor sessies

Om het programma zo veel mogelijk te vullen met sessies van en voor de hogescholen, vragen we jullie hulp! Tegelijk met de inschrijving openen we een call voor sessies. Heb je een mooie oplossing voor een uitdaging rondom onderwijs op afstand of met beperkende maatregelen? Wil je ideeën en ervaringen uitwisselen met collega’s over een bepaald vraagstuk? Wil je je collega’s een inzicht meegeven, of is er juist een onderwerp waarover jij iets wilt leren? Stuur dan je sessievoorstel in! We ontvangen graag zo concreet mogelijk voorstellen, maar waar nodig helpen we je bij de uitwerking.
Sessies passen bij voorkeur binnen een van deze thema’s:

  • Didactiek / werkvormen
  • Toetsen en beoordelen
  • Praktijk- en vaardighedenonderwijs
  • Binding en inclusiviteit
  • Welzijn van studenten en docenten

Al deze thema’s kunnen in de context van online/op afstand, hybride of op locatie met beperkende maatregelen worden besproken.
Heb je een sessievoorstel dat beter binnen een ander thema past? Geef het gerust door, dan bespreken we de mogelijkheden met je.

Meer informatie over het programma en de keynote van Thalita Muusse.

Applied Science PosterPitch Competition

Al jaren bieden DAS, de KNCV en het NIBI studenten van de DAS-opleidingen een podium om hun onderzoek te presenteren aan medestudenten, lectoren en docenten van alle hogescholen. Deze posterwedstrijd mag ook deze online editie niet ontbreken, maar is door het online karakter aangepast naar een PosterPitch wedstrijd. Ook nieuw is dat de wedstrijd nu ook open is voor posters van (onderwijs)projecten waarbij studenten een innovatievraag vanuit het werkveld beantwoorden.

Er zijn ongetwijfeld studenten binnen de opleiding of binnen je lectoraat die met de resultaten van een project, stage of afstuderen dat ze het afgelopen jaar hebben uitgevoerd kunnen meedingen naar een van de vier Applied Science PosterPitch Award. Attendeer ze op deze wedstrijd en stimuleer ze zich aan te melden!

Meer informatie

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten