De DAS Conferentie 2019 komt er weer aan! De editie van 2019 vindt plaats op donderdag 21 maart bij Congrescentrum Domstad in Utrecht. Het belooft weer een dag vol ontmoetingen en inspiratie te worden. Keynote speaker Peter Ros leert ons patronen te herkennen in technologische ontwikkelingen om strategische keuzes te maken voor de toekomst. En in het uitgebreide thematische sessieprogramma is er voor ieder wat wils. Wil je als eerste je sessies voor deze dag kunnen kiezen? Meld je dan snel aan!

Keynote: Peter Ros

Exponentiële technologische ontwikkelingen: keuzes maken voor de toekomst

Digitale en technologische ontwikkelingen gaan ongelooflijk snel. Dat legt grote druk op de manier waarop we ons onderwijs en onderzoek invullen. Dit tijdperk kenmerkt zich door snel veranderende processen, overbodig wordende beroepen en een toenemende behoefte aan nog niet te omschrijven specialismen. Technologische ontwikkelingen maken de grenzen tussen disciplines vloeibaar en resulteren in nieuwe onderzoeksgebieden die weer voor nieuwe ontwikkelingen kunnen zorgen. Het aanbieden van toekomstgericht onderwijs en actuele relevante onderzoeksrichtingen is een ingewikkelde en voortdurend veranderende puzzel.

Door een andere manier van kijken geeft Peter Ros op het podium duiding aan de snelle ontwikkelingen. Hij biedt je nieuwe inzichten over wat al mogelijk is en welke dynamiek we nu kunnen herkennen die wat zegt over wat waarschijnlijk gaat gebeuren. Ook geeft hij handvatten om zelf patronen te gaan herkennen om strategische keuzes voor de toekomst van je onderwijs en onderzoek te kunnen maken.

Meer over Peter Ros

Sessieprogramma

Het sessieprogramma wordt ingevuld aan de hand van de volgende vijf thema’s:

  • Studiesucces
  • Innovatieve curricula
  • Digitalisering van onderwijs en onderzoek
  • Onderwijs & werkveld
  • Actuele ontwikkelingen in Applied Science onderzoek

Er zijn drie soorten sessies: Delen, waarin medewerkers van hogescholen vertellen hoe zij een bepaald vraagstuk binnen hun hogeschool hebben opgelost; Doen, waarbij deelnemers gaan aan de slag om (een) oplossing(en) te vinden voor een bepaalde uitdaging die binnen een hogeschool of bij DAS leeft; en Denken, waarbij sprekers van buiten hun kennis of hun visie op een van de thema’s die centraal staan delen. Binnen het thema ‘Actuele ontwikkelingen in Applied Science onderzoek’ geven lectoren mini-colleges over hun onderzoek en vakgebied. Zo kun je op de hoogte blijven van interessante en voor jou relevante vakgebieden.

Vanaf enkele weken voor de conferentie krijgen alle deelnemers de mogelijkheid hun eigen route van sessies samen te stellen. Degenen die zich voor die tijd aanmelden krijgen persoonlijk bericht zodra dit mogelijk is.

Applied Science Poster Competition

De posterwedstrijd voor studenten keert terug en is vernieuwd: dit jaar worden de drie beste posters onderscheiden met een Poster Award en een bijbehorend geldbedrag. De deelnemers aan de DAS Conferentie kiezen daarnaast als vanouds een publiekswinnaar. De voorwaarden voor deelname en de criteria waarop de posters worden beoordeeld verandert niet.
Ben je docent of lector? Stimuleer je studenten mee te doen aan de Poster Competition!

Ga naar de Applied Science Poster Competition

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten