De wereld van morgen. Bij DAS leiden we leiden op tot professionals die werken in de wereld van morgen. We werken voortdurend aan het innoveren van ons onderwijs. We doen onderzoek dat bijdraagt aan een betere wereld van morgen. En met ons onderwijs en onderzoek dragen we bij aan het oplossen van de uitdagingen waar onze maatschappij voor staat. Bij de DAS Conferentie 2020 kijken we naar die wereld van morgen en wat dat voor ons betekent, vandaag.

Programma

Keynotes

Millenials: de generatie die nu massaal in onze collegebanken zit, stage loopt en straks als professional aan de slag gaat. Generatie-expert Thalita Muusse, zelf Millenial, neemt ons mee in hun wereld. Welke tijdgeest en historische gebeurtenissen hebben hen gevormd? Hoe kijken zij naar de maatschappij, de politiek, het onderwijs? Wat drijft hen? Hoe raak je de juiste snaar, als docent, begeleider, werkgever? En hoe zorg je dat verschillende generaties in een organisatie of onderwijsinstelling optimaal met elkaar samenwerken en talenten benut worden?

Het opleiden van studenten in deze steeds veranderende wereld wordt een steeds grotere uitdaging. Hoe kunnen we een systeem creëerden waarbinnen elke student een persoonlijk curriculum met didactiek op maat krijgt, zodat elke student zijn of haar plek vindt?
Technologische ontwikkelingen bieden nieuwe mogelijkheden voor het vormgeven van lesgeven, coachen en leren. Eric Slaats, opleidingsdirecteur van de Fontys ICT-opleiding, vertelt het verhaal van de open ICT-opleiding. Hoe, door eigenaarschap vertrouwen en veiligheid te verlenen een nieuwe setting voor gepersonaliseerd leren is ontstaan en studenten hun eigen leerdoelen, competentieprofiel en beoordelingscriteria bepalen vanuit een community-based situatie.

Sessies

In het thematische sessieprogramma zoomen we in op de student, het onderwijs, het onderzoek en de maatschappelijke uitdagingen. Maak bijvoorbeeld kennis met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s), doe mee met het Lectorenplatform Applied Science, leer van interessante onderwijsinnovaties van collega-hogescholen en ontdek verschillende manieren om studenten te binden aan je opleiding en een inclusieve omgeving voor hen te creëren. Of red je de wereld door het oplossen van SDG-puzzels in de Rescue Room?
Als je je hebt aangemeld kun je via je de programmawebsite je persoonlijke programma voor de dag samenstellen. Wat ga jij doen op 26 maart?

Applied Science Poster Competition

Opnieuw slaan DAS, de KNCV en het NIBI de handen ineen om studenten de kans te geven hun onderzoek te presenteren en kans te maken op een mooi bedrag horende bij een van de vier Poster Awards. We dagen studenten uit de resultaten van hun stage- of afstudeeronderzoek te presenteren aan de deelnemers van de conferentie én aan een deskundige jury.

Zijn er studenten binnen je opleiding of lectoraat die een interessant onderzoeksproject uitvoeren (of in het afgelopen jaar hebben afgerond) en met de resultaten ervan mee kunnen dingen naar de Applied Science Poster Awards? Attendeer ze dan op deze competitie en stimuleer ze zich aan te melden.

Meer informatie

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten