Zico Verhoeff (Hogeschool Inholland) pitchte tijdens de DAS Conferentie 2024 zijn onderzoek over de samenwerking tussen plantencellen en chloroplasten. Op basis van de goede pitch en het sterk beantwoorden van de juryvragen heeft de jury Zico beloond met de eerste prijs en een bijbehorend geldbedrag van €500,-.

Dagvoorzitters en genomineerden van de Applied Science Pitch Competition 2024 (v.l.n.r. Loes Wilde, Naaznien Jahangier, Zico Verhoeff, Marjam Saleh, Amélie Willemse, Mette van den Ouweland)

De tweede prijs ging naar Marjam Saleh (Hogeschool Inholland). Marjam deed bij de Universiteit Wageningen onderzoek naar de schimmel Fulvia fulva. Een schimmel die bladvlekkenziekte veroorzaakt in tomatenplanten.

Amélie Willemse (Hogeschool Leiden) ging er met de derde prijs vandoor. Het belangrijkste doel van het onderzoek van Amélie is het bewijzen van het concept van het identificeren van pesticiden in koolmezennesten en niet-uitgekomen eieren.

Tot slot kozen de deelnemers van de DAS Conferentie de publiekswinnaar. Met de meeste stemmen won Mette van den Ouweland (Avans Hogeschool) de publieksprijs. Mette deed onderzoek naar de Fingerprint of Truth. Een project waarbij de biomarker van alcohol in vingerafdrukken in een bepaalde periode werd onderzocht.

DAS feliciteert alle genomineerden van de Applied Science Pitch Competition 2024!

DAS wil de jury van harte bedanken voor hun deskundigheid. En in het bijzonder willen we de juryvoorzitter Leen Van Den Oever bedanken. Voor Leen was dit de laatste keer als jury(voorzitter). Dank voor je passie en gedrevenheid waarmee je de afgelopen jaren onderdeel van de Applied Science Pitch Competition jury wilde zijn.