De projectgroep DAS Open Leermaterialen is onlangs gestart met een pilot van een online community, waarbinnen het mogelijk is om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen of samen te werken aan onderwijsmateriaal. Om ervaring op te doen zijn er een aantal projecten gestart, hieronder zijn deze uitgelicht.

Projectgroep Bio-informatica

In dit project wordt een bestaande set werkcolleges onder de loep genomen om te kijken of ze aansluiten bij het huidige onderwijs. De huidige set bestaat uit een serie van vijf werkcolleges waarin studenten het effect van antibiotica op het microbioom van menselijke darmen onderzoeken. Dit doen ze door het analyseren van de aanwezigheid en abundantie van bacteriën met behulp van 16S rRNA gen sequencing. Wil jij ook feedback geven op deze werkcolleges? Sluit je dan aan bij deze projectgroep via deze link.

Projectgroep Pedagogiek

In de projectgroep Pedagogiek is het doel te leren hoe het gedrag van docenten en de docent-student relaties invloed hebben op succes van studenten. Er worden ervaringen, vraagstukken, tips, tricks, ideeën en best practices uitgewisseld met het oog op pedagogiek en docentprofessionalisering. Ben je nieuwsgierig naar hoe pedagogiek kan zorgen voor meer studentsucces, hogere rendementen en meer werkplezier? Draag je pedagogiek een warm hart toe?  en wil je delen hoe je dat bij jouw applied science-opleiding ‘doet’?  Sluit je dan aan bij deze projectgroep via deze link, en lees, schrijf en reageer op blogs en discussies.