Keynotespreker DAS Conferentie 2022

Patrick van der Duin (Amsterdam, 1970) studeerde macro-economie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte hij als onderzoeker bij KPN Research. Vervolgens werkte hij 15 jaar bij de TU Delft en promoveerde aldaar op een onderzoek naar hoe hightech-bedrijven toekomstverkenningen toepassen in innovatieprocessen. Vervolgens werd hij lector Futures Research aan de Fontys Hogeschool In 2016 werd hij directeur van STT .

Patrick is de afgelopen jaren onder andere betrokken geweest bij de Nationale Toekomstmonitoren (2016 en 2018) en bij de Technologiemonitoren (2018 en 2020). Hij deed ook een scenario-studie voor de Onderwijsraad (2018), maakte in 2019 scenario’s voor Fontys en deed in 2020 een technologiescan voor het Ministerie van I&W.

Patrick schreef en redigeerde onder andere de volgende boeken: ‘Toekomst in een notendop’, ‘Knowing tomorrow. How science deals with the future’, ‘Foresight in organizations: methods and tools’, ‘Met de kennis van morgen. Toekomst verkennen voor de Nederlandse overheid’ en ‘Elementair deeltje: toekomst’.

Patrick zit in de redactie van de wetenschappelijke tijdschriften: ‘Futures’, ‘The Journal of Future Studies’, ‘Foresight’, ‘The International Journal of Innovation and Technology Management’ en ‘IEEE Transactions on Engineering Management’.

Patrick van der Duin, directeur van Stichting Toekomstbeeld der techniek

 

Zie ook: Persoonlijke homepage van Patrick van der Duin

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten