Leiden Centre for Applied Bioscience

Met ingang van 2018 is Generade, het CoE Genomics, ingebed in de faculteit Science & Technology van Hogeschool Leiden. Onder de nieuwe naam Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB) vormen de lectoraten van Generade en van de faculteit één kenniscentrum. Het  LCAB beschikt over een eigen labfaciliteit met kennis en apparatuur om onderzoek uit te voeren op het gezamenlijk onderzoeksprogramma ‘Meten en detecteren, gericht op biologische systemen’ binnen het thema Biodiversiteit & Gezondheid. De lectoraten brengen met hun eigen onderzoekslijn accenten aan binnen dit gezamenlijk programma:

  • Lectoraat Innovatieve Moleculaire Diagnostiek: Testen en valideren van nieuwe (moleculair diagnostische) methoden.
  • Lectoraat Biodiversiteit: Het ontwikkelen van innovatieve producten uit museumcollecties (Naturalis).
  • Lectoraat Genome-based Health: Onderzoek naar het inzetten van DNA-informatie om mensen de juiste gezondheidsbeslissingen te laten nemen.
  • Lectoraat Metabolomics: Ontwikkelen en toepassen van analytisch chemische methoden.

De vakgroep Bio-informatica ondersteunt de lectoraten bij analyse van de resultaten.
De technieken worden ingezet om monsters te analyseren afkomstig uit verschillende omgevingen en/of organismen: lucht, water, bodem, mens, dier, plant en voedsel. Het onderzoek staat voortdurend in verbinding met het onderwijs van de Applied Science opleidingen van Hogeschool Leiden en mboRijnland. Nieuwe kennis wordt ontwikkeld en verspreid in nauwe samenwerking andere kennisinstellingen en bedrijven.

Website van het LCAB

Alle hogescholen

Contact

Walter Zuijderduin (programmamanager LCAB).

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten