Chemie (deeltijd)

De opleiding Chemie is ook te volgen in deeltijd. De deeltijdopleidingen Chemie zijn volwaardige hbo-opleidingen die leiden tot het behalen van een diploma op bachelorniveau. Deze deeltijd opleidingen worden gevolgd door werkenden. De student combineert het studeren met de eigen baan in een verwante werkomgeving en voert een deel van de opdrachten uit binnen de eigen functie. De invulling en het programma van de opleiding verschilt per hogeschool.

De deeltijdopleiding Chemie is te volgen aan twee hogescholen:

Hogeschool Utrecht
De student wordt opgeleid tot chemisch analist op hbo-niveau. Een expert op het gebied van nieuwe analysemethoden en – technieken. Deze opleiding heeft veel aandacht voor de diverse vakgebieden zoals analytische chemie, organische chemie, fysische chemie en biochemie. Daarnaast komen ook disciplines, zoals wiskunde, statistiek en chemometrie aan bod en wordt er aandacht besteed aan vaardigheden op het gebied van communicatie, literatuuronderzoek en projectmanagement. Meer informatie.

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
In deze opleiding ligt de nadruk op het vakgebied analytische chemie en komen onderwerpen als instrumentele analyse, chemometrie, polymeerkunde en organische chemie aan bod. Naast het ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden wordt aandacht besteed aan professional skills zoals schriftelijke en mondelinge communicatie en professioneel samenwerken.

Het onderwijs is opgebouwd uit modules. Elke module heeft een omvang van 30 ec (volgorde modules vrij in te vullen). De modules zijn ook als cursist te volgen.  Elke module bestaat voor een groot deel uit e-learning en iedere student komt eens in de 2 weken een volledige dag naar het instituut. De modules zijn opgebouwd uit 1 thema. Meer informatie.

Profielbeschrijving BSc Applied Science

Meer weten over wat een student kan na deze opleiding?

Bekijk de profielbeschrijving van de BSc Applied Science
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten