Studenten HU winnen Pitch Competition met dierproefvrije innovaties

Met een imponerende opstelling – ‘jullie leken wel een volleybalteam’, aldus de jury – pitchte een vijftal studenten Life Sciences van de Hogeschool Utrecht tijdens de DAS Conferentie op 31 maart hun onderzoek naar verschillende modellen om toxicologisch onderzoek te doen zonder proefdieren te gebruiken. Het vijftal, Elena Oudesluys, Merel Bryant, Iset Poncia, Tara de Haas en Melissa Landeo, imponeerde tijdens de daaropvolgende vraag- en-antwoordsessie opnieuw door met zelfvertrouwen duidelijke toelichtingen en antwoorden te geven. De jury beloonde hen daarom met de eerste prijs en een bijbehorend geldbedrag van €500,-.

Studenten HU winnen Pitch Competition met dierproefvrije innovatiesAlle winnaars van de Applied Science Pitch Competition 2022 met juryvoorzitter Leen van den Oever (links)

De tweede prijs ging naar Victor Shao van de Hogeschool Utrecht voor zijn pitch over het ontwikkelen van biobased circulair isolatiemateriaal. Het team Technische-natuurkundestudenten Femke van der Sloot, Timo Duindam, Floris Hogenes en Niels van den Nieuwendijk van De Haagse Hogeschool won met hun 3D reconstructie van een tomatenplant met structured light de derde prijs.

Tot slot kozen de deelnemers van de DAS Conferentie een Publiekswinnaar. Met 68 van de 156 uitgebrachte stemmen was deze overduidelijk voor Shivani Boedhram en Kevin Sabiran van Hogeschool Rotterdam, met hun pitch over de ontwikkeling van een kwantificatiemethode voor microplastics met scanning elektronenmicroscopie.

DAS feliciteert alle winnaars van de Applied Science Pitch Awards 2022!

Over de Applied Science Pitch Competition

De Applied Science Pitch Competition wordt jaarlijks georganiseerd door DAS, de KNCV en het NIBI om aanstormend talent in het domein een podium te geven. Vijftien (teams van) studenten hebben dit jaar een videopitch ingezonden waarin zij hun onderzoeks- of innovatieproject presenteerden. De jury heeft de zes beste pitches genomineerd voor de Pitch Awards. Tijdens de DAS Conferentie op 31 maart hebben deze zes teams hun pitch live voor het publiek en de jury gepresenteerd en mondelinge toelichting gegeven aan de jury.
Bekijk de videopitches van de winnaars en de overige genomineerden

Meer informatie over de Applied Science Pitch Competition

In een eerdere versie van dit bericht stond dat het studententeam dat de derde prijs heeft gewonnen aan Fontys Hogeschool studeert. Dit moet De Haagse Hogeschool zijn.