Jochem Hagenaar wint Applied Science Pitch Competition 2023

Jochem Hagenaar, student Chemische Technologie van de Hogeschool Rotterdam, pitchte tijdens de DAS Conferentie op 23 maart zijn onderzoek over het omzetten van appelafval tot colorimetrische sensoren. De jury vond zijn presentatie sterk, mede door de assistent die de lachers op zijn hand kreeg. Het onderzoek was inhoudelijk goed opgebouwd en hij wist rake antwoorden te geven op de vragen van de jury. De jury beloonde hem daarom met de eerste prijs en een bijbehorend geldbedrag van €500,-.

Jochem Hagenaar wint Applied Science Pitch Competition 2023Winnaars van de Applied Science Pitch Competition 2023: v.l.n.r. Luka Dorresteijn, Jochem Hagenaar en Anouk Poppelaars

De tweede prijs ging naar Anouk Poppelaars van Fontys Hogeschool voor haar pitch over innovatieve moleculaire detectie van de SOA Chlamydia Trachomatis. Van de pitch die ze in labjas gaf ’spatte het enthousiasme af. Anouk gaf verder ook een duidelijke uitleg over de relevantie van haar onderzoek.

Luka Dorresteijn van Hogeschool Van Hall Larenstein won de derde prijs met zijn pitch over onderzoek naar het microbioom van agriculturele bodem. De jury was erg onder de indruk van het inhoudelijke werk en noemde Luka ’wetenschappelijk the best in class’. Hij had verder een ‘kanjer van een afsluiting’ en gaf een goede aanbeveling voor vervolgonderzoek.

Tot slot kozen de deelnemers van de DAS Conferentie een Publiekswinnaar. Met slechts twee stemmen verschil won Anouk Poppelaars ook de publieksprijs.

DAS feliciteert alle winnaars van de Applied Science Pitch Awards 2023!

Over de Applied Science Pitch Competition

De Applied Science Pitch Competition wordt jaarlijks georganiseerd door DAS, de KNCV en het NIBI om aanstormend talent in het domein een podium te geven. Tien (teams van) studenten hebben dit jaar een videopitch ingezonden waarin zij hun onderzoeks- of innovatieproject presenteerden. De jury heeft de zes beste pitches genomineerd voor de Pitch Awards. Tijdens de DAS Conferentie op 23 maart hebben deze zes teams hun pitch live voor het publiek en de jury gepresenteerd en mondelinge toelichting gegeven aan de jury.

Bekijk hier de videopitches van de winnaars en de overige genomineerden

Meer informatie over de Applied Science Pitch Competition