Op donderdag 23 maart 2023 kwamen wij voltallig bij elkaar tijdens de DAS Conferentie. Medewerkers van de DAS-opleidingen konden elkaar weer ontmoeten en kennis uitdelen. We hebben samen gepraat over de verbinding van het onderwijs, onderzoek en werkveld, en hoe wij deze verbinding binnen DAS nog sterker kunnen maken.

Terugblik op het programma

Met de conferentie wil DAS het uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices binnen de community van betrokken hogescholen stimuleren. Het programma werd gevormd voor én door jou!

Keynote
In de ochtend werd de conferentie afgetrapt door Margie Topp: lector Kunsstoftechnologie bij Hogeschool Windesheim en winnaar Deltapremie 2021. Margie vertelde over de interactie tussen het onderwijs en werkveld binnen hun lectoraat, hoe zij omgaan met alle stakeholders, hoe zij als groep keuzes maken en hoe zij als groep zijn gegroeid.

Paneldiscussie
In de middag gingen dagvoorzitters Carine Joosse (Hanzehogeschool) en Patrick Cramers (Hogeschool Utrecht) met een panel bestaande uit Gino van Strijdonck (Zuyd Hogeschool), Hanna Groen (ROM Utrecht), Iris Bijker (Hogeschool van Amsterdam) en Martin Bennink (Saxion hogeschool), en de deelnemers in de zaal het gesprek aan. Het gesprek ging in op hoe wij binnen DAS het onderzoek, onderwijs en werkveld op elkaar kunnen laten aansluiten, met daarbij ook als doel om vernieuwing en innovatie binnen ons vakgebied te blijven doorontwikkelen.

Sessierondes
Verdeeld over twee verschillende rondes konden deelnemers sessies bijwonen. Tijdens de sessies zijn ideeën en ervaringen uitgewisseld. Benieuwd naar de sessies? Bekijk de presentaties in het programmaoverzicht.

Pitch Competition
Studenten van DAS-opleidingen pitchten hun project aan docenten, lectoren, onderzoekers en medestudenten, en streden tegen elkaar voor een van de Pitch Awards. Bekijk de genomineerden en winnaars hier.