Winnaars Applied Science PosterPitch Awards 2021

Electrospinning om kleine features mee te printen, lifestyle markers in je DNA en pathogene schimmels in je tulpenbollen gingen er dit jaar met de prijzen vandoor. De jury was erg onder de indruk van de ingezonden PosterPitches en was zeer te spreken over de toepasbaarheid van alle onderzoeken.

Tijdens de DAS Conferentie 2021 kon de posterwedstrijd voor studenten natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar met een online karakter, aangezien de gehele conferentie online plaats vond. 21 studenten(teams) gingen de uitdaging aan hun onderzoek met een videopitch te presenteren en maakten kans op een van de vier Applied Science PosterPitch Awards 2021!

De eerste prijs is gegaan naar Thom van Os, student Technische natuurkunde aan de Fontys Hogescholen. In zijn onderzoek ‘Electro-Hydrodynamic Conductive Nanowire-Spinning’ heeft hij gewerkt aan het ontwikkelen van een electrospinning proces dat kan worden gebruikt voor het printen van transparant geleidende lagen. Dit proces heeft erg veel potentie in bijvoorbeeld de productie van displays en fotovoltaïsche cellen. Bekijk hier de PosterPitch van Thom.

De tweede prijs ging naar Josca Rouw, net-afgestudeerd student chemie aan Avans Hogeschool. Zij ontving deze prijs voor haar bijdrage aan het SherLOK-project. Dit project is gericht op de profilering van een verdachte door middel van forensische analyse van haren. Josca heeft een methode ontwikkeld waarmee polaire lifestyle markers kunnen worden geïdentificeerd in haren met behulp van LC-MS/MS. Niet alleen de jury was onder de indruk van haar werk, ook de deelnemers van de DAS Conferentie. Josca won namelijk ook nog de publieksprijs! Bekijk hier de PosterPitch van Josca.

Stan Aanhane en Diederik Mud, studenten Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek aan Hogeschool Leiden, ontvingen de derde prijs voor het ontwikkelen van methode om een pathogene schimmel in tulpenbollen op te sporen. Met behulp van een nieuwe diagnostische test kan de schimmel worden aangetoond. Bekijk hier de PosterPitch van Stan en Diederik.