Vertrek Rachelle van Haaften als voorzitter DAS

Na ruim zes jaar voorzitter te zijn geweest, neemt Rachelle van Haaften afscheid van DAS. Onder haar leiding heeft DAS veel ontwikkelingen doorgemaakt en mooie resultaten behaald. Met haar enthousiasme zorgt Rachelle voor verbinding en vormde zij daardoor altijd een goed team met de DAS-collega’s.

Sinds 2007 werkt Rachelle met veel plezier bij Zuyd Hogeschool als achtereenvolgens docent, onderwijscoördinator en de laatste acht jaar als opleidingsmanager voor de Academie Applied Science. Rachelle begon bij DAS als vertegenwoordiger van Zuyd Hogeschool in de Werkgroep Onderwijs. In 2014 trad zij tot het bestuur en in 2016 werd zij voorzitter.

Samenwerking en collegialiteit
Rachelle is trots op de vele ontwikkelingen die DAS de afgelopen tijd heeft bereikt. Vooral op de samenwerking en collegialiteit tussen de verschillende hogescholen is Rachelle trots. Hiermee hebben we de ontwikkelingen gezamenlijk voor elkaar gekregen. Rachelle wil daar dan ook het volgende over zeggen: “It’s all about chemistry: de mooie en bijzondere chemie tussen de leden van DAS in alle lagen van de organisatie heeft de DAS laten groeien en bloeien.

Volgende uitdaging
Rachelle verlaat de Zuyd Hogeschool niet. Zij wordt directeur Gezondheidszorg en Welzijn. Daarmee krijgt Rachelle de leiding over de vijf paramedische academies Logopedie, Ergotherapie, Fysiotherapie, Vaktherapie, en Mens & Techniek, alsmede de Academie Verloskunde Maastricht. Rachelle kijkt uit naar deze uitdaging: “Ik kijk ernaar uit om samen met de collega’s binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn, en met onze partners in het werkveld verder te gaan bouwen aan de doorontwikkeling van de academies.

Boodschap aan DAS
Aan iedereen van DAS wil Rachelle het volgende kwijt: “Ik ben trots op al hetgeen waar de DAS voor staat en blijf dit uitdragen in de netwerken waaraan DAS verbonden is. Ik ga jullie enorm missen, maar kom jullie vast en zeker nog tegen in de samenwerking tussen de domeinen zorg en techniek.

DAS wil Rachelle bedanken voor alle inzet en wenst haar veel succes toe in haar nieuwe uitdaging bij gezondheidszorg en welzijn van Zuyd Hogeschool!