Student Anne Tuinstra wint Applied Science Poster Competition

Anne Tuinstra, student aan de Hanzehogeschool Groningen, heeft op donderdag 21 maart de Applied Science Poster Competition gewonnen. Met de poster ‘Sweet Plastics’ van zijn onderzoek naar het maken van biobased plastic uit fruitafval, versloeg hij 19 andere deelnemende studenten(teams) en hun onderzoeksposter.

Student Anne Tuinstra wint Applied Science Poster CompetitionWinnaar Anne Tuinstra (tweede van links) met dagvoorzitter Marloes ten Kate (l), Steijn van Schie (NIBI) en Fons Janssen (Jong KNCV). In the Picture Fotografie.

Volgens de jury was de poster van Tuinstra overzichtelijk, duidelijk en zonder overbodige toeters en bellen. ‘Precies zoals een onderzoeksposter moet zijn’. Anne ontvangt een geldbedrag van €500,-.

Naast de eerste prijs reikte de jury ook een tweede en derde prijs uit. Deze gingen naar respectievelijk Patrick Claus en Matthijs Boidin, beide van Fontys Hogeschool. De deelnemers aan de DAS Conferentie, waar de Poster Competition plaatsvond, kozen de poster van Sanne van Gils en Ruben Sturkenboom (Hogeschool Rotterdam) als winnaar van de Publieksprijs.

De Applied Science Poster Competition wordt georganiseerd door DAS, de KNCV en het NIBI om bijna-afgestudeerden een podium te geven hun onderzoek te presenteren en de breedte en kwaliteit van het Applied Science-onderzoek te laten zien. De competitie vindt plaats tijdens de jaarlijkse DAS Conferentie Applied Science.