Maandelijks corona-overleg

In deze onzekere tijden is het extra fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat. Een mooi voorbeeld hoe het Domein Applied Science werkt: samenwerken bij het aangaan van de steeds weer veranderende uitdagingen rond corona.

Bijna wekelijks worden hogescholen geconfronteerd met nieuwe ontwikkelingen en dus nieuwe uitdagingen. Het blijft een zoektocht hoe hier zo goed mogelijk mee om te gaan en tegelijkertijd de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden.

Ervaringen met elkaar delen helpt daarbij. Zo kun je van elkaars oplossingen leren of samen zoeken naar een oplossing. Het Domein Applied Science maakt dit mogelijk door elke maand een corona-overleg voor de opleidingsdirecteuren van de DAS-opleidingen te organiseren.

Tijdens dit overleg delen zij de vraagstukken en oplossingen waar zij met de labopleidingen mee te maken hebben. Denk aan de capaciteitsproblemen in de gebouwen, de beperkte ruimtes om studenten hun labvaardigheden aan te leren, het tekort aan stageplaatsen en vooral ook hoe zorg je ervoor dat ondanks alles je binding houdt met je studenten.