Lieke Paerels en Geraldine Schnelting winnaressen hbo-Posterprijzen

Tijdens de DAS Conferentie zijn Lieke Paerels (Avans Hogeschool) en Geraldine Schnelting (NHL Stenden Hogeschool Emmen) tot winnaressen van de hbo-Posterwedstrijd gekroond. De jury was unaniem in haar oordeel dat Lieke de KNCV-hbo-Posterprijs verdient, terwijl de deelnemers aan de conferentie met een duidelijk stemmenverschil de DAS-Publieksprijs aan Geraldine toekenden.

Lieke Paerels en Geraldine Schnelting winnaressen hbo-PosterprijzenWinnaressen Lieke Paerels (links) en Geraldine Schnelting (midden) met juryleden Fer Coenders en Fons Janssen en DAS-voorzitter Rachelle van Haaften.

Dit jaar hadden 20 studenten de uitdaging van DAS en de KNCV aangenomen om de resultaten van hun wetenschappelijke of praktijkgerichte stage of afstudeeronderzoek te presenteren aan de deelnemers van de DAS Conferentie én aan een jury van onderzoekers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven.

Na een eerste beoordelingsronde door de jury bleven zes finalisten over. De jury koos vervolgens Lieke Paerels unaniem als winnaar van de KNCV-hbo_Posterwedstrijd. Volgens juryvoorzitter Fer Coenders (bestuurslid Onderwijs KNCV) maakte Lieke indruk met zowel haar poster, getiteld Role of pregnancy zone protein and its binding partners in Alzheimer’s disease, en haar heldere presentatie over haar onderzoek. Aan de KNCV-hbo-Posterprijs is een geldbedrag van €375,- verbonden.

De deelnemers aan de conferentie brachten hun stem uit op de poster die volgens hen de DAS Publieksprijs verdient. Met een duidelijk verschil in stemmen verkozen zij Geraldine tot winnaar. Geraldine presenteerde haar onderzoek over een biobased grondstof voor 3D-printing visueel heel duidelijk op haar poster en nam de tijd haar poster aan de deelnemers toe te lichten. Geraldine ontvangt met de Publieksprijs een geldbedrag van €100,-.

De hbo-Posterwedstrijd wordt al enkele jaren georganiseerd door DAS en de KNCV en vindt plaats tijdens de jaarlijkse DAS Conferentie.