Lectoraat Material Sciences (Zuyd) kanshebber RAAK Award

Het onderzoeksproject Moleculair design van hoogwaardige materialen voor 3D printen van het lectoraat Material Sciences (Zuyd Hogeschool) is een van de zes genomineerden voor de RAAK Awards 2019 van Regieorgaan SIA. Tijdens het SIA-Congres op 14 november worden de winnaars van de RAAK Awards bekend gemaakt. Naast drie juryprijzen wordt ook een publieksprijs uitgereikt, waarvoor je nu al je stem kan uitbrengen. Stem je ook op dit DAS-lectoraat?

Het onderzoeksproject, dat onder leiding stond van docent-onderzoeker Tosca van Hooy, draaide om de vraag hoe polymeren qua moleculaire structuur ontworpen moeten worden om de kwaliteit van 3D-geprinte materialen te verbeteren. De verworven kennis stelt mkb-bedrijven in staat verbeterde materialen voor 3D-printen op de markt te zetten. Deze nieuwe materialen vergroten het toepassingsgebied van 3D-printen. Zo krijgt ook 3D-printen binnen medische toepassingen een grotere kans van slagen. Het project heeft inmiddels geresulteerd in verschillende vervolgonderzoeken waarin concrete toepassingen worden geprint, gebruikmakend van de kennis uit dit onderzoek. Lees meer over het genomineerde project.

Het project is een van de in totaal 6 genomineerde projecten. Elk van de projecten wordt beoordeeld door een jury en maakt kans op een van de drie juryprijzen. Aan elk van de prijzen is een geldbedrag verbonden. Ook wordt een Publieksprijs uitgereikt. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete project, zowel voorafgaand als tijdens het SIA Congres. Stemmen kan via de online stemtool.

Met de RAAK Award wil Regieorgaan SIA toonaangevend praktijkgericht onderzoek van hogescholen een podium geven en de bekendheid en kwaliteit van het onderzoek van hogescholen verhogen. Meer over de RAAK Award.