Kris Marcelissen en Mabel Vos winnen HBO-Posterprijzen

Kris Marcelissen (Fontys Hogeschool TNW) en Mabel Vos (Hogeschool Inholland) zijn tijdens de DAS Conferentie Applied Science op 23 maart 2017 uitgeroepen tot winnaars van de HBO-Posterprijzen.
De jury koos Kris als winnaar van de posterwedstrijd. De deelnemers aan de conferentie verkozen de poster van Mabel als beste.

Kris Marcelissen presenteerde de resultaten van zijn afstudeeronderzoek met de titel Fully screen printed flexible thin film loudspeaker using a piezoelectric polymer, wat hij heeft uitgevoerd bij het lectoraat Thin Films & Functional Materials. Jan Willem Toering, directeur KNCV, reikte de Posterprijs uit namens de jury. Kris overtuigde de jury niet alleen met zijn poster, ook met het product van zijn onderzoek en de kwaliteit van zijn pitch. Kris ‘had niet alleen een goed antwoord op alle vragen die de jury stelde, maar ook op de vragen die zij (nog) niet stelde’, aldus het juryrapport.

Mabel Vos kreeg de Publieksprijs uitgereikt uit handen van Rachelle van Haaften, voorzitter Domein Applied Science. Mabel kreeg met de poster van haar onderzoek Influence of 17β-estradiol (E2) on cell morphology, cell composition and protein expression of monolayers from primary equine oviduct epithelial cells in vitro de meeste stemmen van de deelnemende docenten en onderzoekers aan de DAS Conferentie. Zij voerde dit onderzoek uit als onderdeel van haar praktijkstage bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

De KNCV-HBO-Posterwedstrijd biedt hbo-studenten in de applied sciences de kans de resultaten van hun onderzoek uit een stage of afstudeerproject te presenteren aan een jury van vertegenwoordigers uit bedrijfsleven en onderwijs én aan alle deelnemende docenten en onderzoekers tijdens de DAS Conferentie Applied Science.
De KNCV-HBO-Posterwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Domein Applied Science (DAS) en de KNCV (de beroepsvereniging voor chemici en life scientists).