Great Outreach Challenge voor ChemistryNL talentstudenten gestart

Zaterdag 26 november kwamen 90 studenten samen bij de Hogeschool Inholland (Amsterdam) voor de start van de Great Outreach Challenge 2022-2023. De komende vier maanden gaan de studenten in tien gemengde teams aan de slag. De teams ontwikkelen een concept waarmee ze scheikunde positief op de kaart zetten.

Elk team kiest een doelgroep. Het team maakt een plan om de doelgroep te bereiken en impact te maken. Elk plan moet verbonden zijn met een van de Sustainable-Development-Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties of met duurzaamheidsuitdagingen van de chemische industrie. Ideeën moeten in de praktijk worden getest. Op 25 maart 2023 presenteren de teams hun resultaten en worden de beste twee teams beloond met een prijs. De studenten krijgen gedurende de challenge hulp van Stichting C3 (Centrum Jongerencommunicatie Chemie).

Achtergrond
Op dit moment is er een groeiend tekort aan scheikundige professionals. Tegelijkertijd nemen de aantal scheikunde studenten af. Daarom is het belangrijk om toekomstige scheikunde studenten en professionals te enthousiasmeren over scheikunde.