De zesde editie van de DAS Conferentie vond plaats op 21 maart 2019. Zo'n 180 deelnemers vanuit de hogescholen kwamen samen in Utrecht voor een dag vol ontmoetingen, sessies waarin ervaringen werden uitgewisseld en nieuwe kennis opgedaan en een prikkelende keynote. Op deze pagina blikken we terug op deze dag.

DAS Conferentie in beeld

Foto's: In the Picture Fotografie.

Programma

Peter Ros startte de conferentie met een inspirerende keynote over de huidige en toekomstige technologische ontwikkelingen en wat dat betekent voor ons leven, de maatschappij en het onderwijs. Aan het eind van de dag sloot Daniël van Middelkoop af met een betoog tegen het doorgeschoten rendementsdenken in het onderwijs.
Binnen de vier thema’s Studiesucces, Innovatieve Curricula, Digitalisering van onderwijs en onderzoek en Onderwijs & Werkveld  konden deelnemers kiezen uit 22 verschillende sessies. In het thema Actuele ontwikkelingen in Applied Science onderzoek gaven lectoren pop-upcolleges over hun onderzoek en kon men kennismaken met aanstormend talent dat deelneemt aan de Applied Science Poster Competition.
Van luisteren naar good practices van je collega’s tot hands-on bezig zijn met LEGO Education. Jezelf compleet onderdompelen in één thema of juist van alle thema’s iets meepikken. Ieder koos zijn eigen programma.

De beschikbare presentaties van de sessies zijn te vinden bij de betreffende sessies in het programma. Ga naar het ‘Programma‘.

 

Applied Science Poster Competition

24 studenten namen met 20 posters deel aan de vernieuwde posterwedstrijd, de Applied Science Poster Competition. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven, koos dit jaar voor het eerst drie winnaars. Ook is als vanouds een Publieksprijs uitgereikt vanuit de deelnemers aan de conferentie.