Boaz van der Plas nieuw bestuurslid Onderwijs

Per 1 januari 2023 is Boaz van der Plas bestuurslid Onderwijs bij DAS. Boaz is opleidingsmanager Toegepaste Wiskunde en Technische Natuurkunde op de faculteit Technologie, Innovatie & Samenleving bij de Haagse Hogeschool. Daarvoor heeft Boaz bij de deeltijdacademie van Avans gewerkt, waar hij o.a. samen met het werkveld een transitie heeft gemaakt naar vernieuwend onderwijs relevant voor deeltijdstudenten.

Van oorsprong is Boaz Theoretisch Natuurkundige. Tijdens zijn studie ontdekte hij dat lesgeven hem plezier en energie geeft, waardoor hij zich later ontwikkelde binnen het onderwijs. Buiten zijn werk haalt Boaz energie uit zeilen, klassieke muziek, piano spelen en historische films na een zaterdagavond vol koken en gezelligheid.

Als bestuurslid Onderwijs hoopt Boaz bij te kunnen dragen om vanuit de kracht van de kwalitatief goede opleidingen samen te werken om studenten een nog mooier programma aan te bieden. “Bij DAS zijn er mooie opleidingen aangesloten die vaak een vanzelfsprekende verbinding hebben met het toegepast onderzoek. Daarin zijn wij misschien wel voorlopers in het HBO-onderwijs.” Boaz ziet het als maatschappelijke opdracht om aantrekkelijke studiepaden te verzorgen voor de steeds grotere vraag naar toegepaste HBO’ers vanuit het werkveld.

Ik kijk ernaar uit om elkaar verder te leren kennen, van elkaar te leren en in gesprek van betekenis te zijn voor al die mooie opleidingen waarvoor we staan.”, aldus Boaz.