Eerste online DAS-Inspiratiesessie

De Applied Science-opleiding van Fontys heeft de afgelopen twee maanden met succes een labsimulatieprogramma ingezet. Tijdens de eerste online DAS-Inspiratiesessie deelde zij haar ervaringen met collega’s binnen het domein Applied Science.

De coronacrisis en de sluiting van de gebouwen dwong de hogescholen om online oplossingen en alternatieven te vinden voor practica. De Applied Science-opleiding van Fontys heeft hiervoor de afgelopen twee maanden een labsimulatieprogramma ingezet. Tijdens de online DAS-inspiratiesessie deelde zij haar ervaringen. Hoe ziet een virtuele labomgeving eruit en hoe gebruik je deze in het onderwijs? Docenten en studenten van de opleiding waren enthousiast over deze manier van praktijklessen. Na de coronatijd blijft dit programma dan ook deel uitmaken van het curriculum van Fontys.

Gezien de positieve reacties van de deelnemers op deze eerste online inspiratiesessie wil DAS het komende najaar vaker online inspiratiesessies organiseren. Heb je een voorstel of wens voor een onderwerp, laat het ons weten en stuur een mailtje naar info@appliedscience.nl.