20 studenten(teams) zijn de uitdaging aangegaan de resultaten van hun stage of afstudeeronderzoek te presenteren aan de deelnemers van de DAS Conferentie 2019 én een jury van onderzoekers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Vier posters zijn bekroond met een van de Applied Science Poster Awards.

1e prijs: Anne Tuinstra (Hanzehogeschool Groningen

Winnaar Anne Tuinstra (tweede van links) met dagvoorzitter Marloes ten Kate (l), Steijn van Schie (NIBI) en Fons Janssen (Jong KNCV).
In the Picture Fotografie.

De jury was unaniem in het oordeel dat de poster van Anne Tuinstra, getiteld ‘Sweet Plastics’ de beste poster van de dag was. Anne heeft onderzoek gedaan naar het maken van plastic uit plantenresten. De jury vond de poster overzichtelijk, duidelijk en zonder overbodige toeters en bellen. ‘Precies zoals een onderzoeksposter moet zijn’. Anne ontvangt een geldbedrag van €500,-.

Overige prijswinnaars

2e prijs (€250,-): Patrick Claus (Fontys Hogeschool): Optimization of a viability-qPCR for live-dead discrimination of S.aureus
3e prijs: (€150,-): Matthijs Boidin (Fontys Hogeschool): Development of a LUMABS-based Lab-on-a-Chip using inkjet-printed reagents
Publieksprijs (€100,-): Sanne van Gils en Ruben Sturkenboom (Hogeschool Rotterdam): Enzymatic extraction and HPLC Analysis of vanillin and glucovanillin from Vanilla planifolia

DAS feliciteert alle winnaars van harte met hun prijs!

De winnaars van de overige Poster Awards: linksboven Matthijs Boidin (3e prijs), rechtsboven Patrick Claus (2e prijs) en onder Sanne van Gils en Ruben Sturkenboom (Publieksprijs).
In the Picture Fotografie

Over de Applied Science Poster Competition

De Applied Sciene Poster Competition biedt een podium voor bijna-afgestudeerden om hun werk te presenteren en ook nog eens kans te maken op een mooie prijs. De posters werden beoordeeld door een jury, bestaande uit Leen van den Oever (NIBI), Liesbeth Hovestad-Bijl (PamGene), Ruud Koene (LOMO Chemical Management Consultancy), Geraldine Schnelting (NHL Stenden Hogeschool, winnaar Publieksprijs 2018) en Fons Janssen (Jong KNCV).

Daarnaast hadden de deelnemers aan de conferentie de hele dag de tijd een kijkje te nemen bij de studentenposters en hun stem uit te brengen voor de Publieksprijs. Bijna de helft van de deelnemers heeft een stemformulier ingeleverd. Met een duidelijk stemmenverschil kozen zij de poster van Sanne en Ruben als winnaar.

Nieuwsgierig naar alle deelnemende posters? Bekijk het Programma- & Abstractboek


De Applied Science Poster Competition wordt mogelijk gemaakt door

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten