Jochem Hagenaar, student Chemische Technologie van de Hogeschool Rotterdam, pitchte zijn onderzoek over het omzetten van appelafval tot colorimetrische sensoren. De jury vond zijn presentatie sterk, mede door de assistent die de lachers op zijn hand kreeg. Het onderzoek was inhoudelijk goed opgebouwd en hij wist rake antwoorden te geven op de vragen van de jury. De jury beloonde hem daarom met de eerste prijs.

Winnaars van de Applied Science Pitch Competition 2023: v.l.n.r. Luka Dorresteijn, Jochem Hagenaar en Anouk Poppelaars

De tweede prijs ging naar Anouk Poppelaars van Fontys Hogeschool voor haar pitch over innovatieve moleculaire detectie van de SOA Chlamydia Trachomatis. Van de pitch die ze in labjas gaf ’spatte het enthousiasme af. Anouk gaf verder ook een duidelijke uitleg over de relevantie van haar onderzoek.

Luka Dorresteijn van Hogeschool Van Hall Larenstein won de derde prijs met zijn pitch over onderzoek naar het microbioom van agriculturele bodem. De jury was erg onder de indruk van het inhoudelijke werk en noemde Luka ’wetenschappelijk the best in class’. Hij had verder een ‘kanjer van een afsluiting’ en gaf een goede aanbeveling voor vervolgonderzoek.

Tot slot kozen de deelnemers van de DAS Conferentie een Publiekswinnaar. Met slechts twee stemmen verschil won Anouk Poppelaars ook de publieksprijs.

DAS feliciteert alle winnaars van de Applied Science Pitch Awards 2023!

Genomineerden 2023

Uit alle inzendingen heeft de jury zes pitches gekozen. De genomineerden hebben op 23 maart tijdens de DAS Conferentie hun pitch gehouden. Bekijk hieronder de pitches van alle genomineerden.

Innovatieve moleculaire detectie van de SOA Chlamydia Trachomatis
Anouk Poppelaars – Fontys Hogescholen

Toepassing van environmental metabolomics
Bram Hijzelendoorn en Stefan Selier – Hogeschool Leiden

Camera’s kalibreren met een integrerende bol
Angel Schraven, Selma Boonstra en Queena Rijke – De Haagse Hogeschool

From apple waste to colorimetric sensors
Jochem Hagenaar – Hogeschool Rotterdam

Verduurzaming van cellulose en lignineproductie
Gijs Hesselink, Rahma Mohamed en Roald Willemstein – Hogeschool Utrecht

Unearthing the soil microbiome: a metagenomic analysis of good versus bad agricultural soils
Luka Dorrestijn – NHLStenden Hogeschool/Hogechool VHL Leeuwarden