Na een lange periode van alleen online bijeenkomsten kwam het Lectorenplatform Applied Science op 31 mei 2022 bij elkaar bij Saxion in Enschede. Een verslag van deze dag door Helma Kaptein.

In de afgelopen twee jaar hebben we als lectorenplatform elkaar meer gesproken dan ooit. Donderdag morgen om 9 uur hadden we bijna elke twee weken een overleg over uitdagingen die we hadden, over ons onderzoek en over hoe we elkaar nog beter konden versterken. Deze hoge frequentie betekende dat we elkaar goed hebben leren kennen en ook meer van elkaar leerden over onderwerpen zoals de aansluiting op de maatschappelijke missies, de verbinding met het onderwijs en andere onderwerpen die ons interesseerden. Toch misten we het echt persoonlijk contact. We waren daarom ook blij dat dit weer mogelijk was.

Op dinsdag 31 mei zijn we een groot deel van de dag te gast geweest op een schitterende locatie van Saxion. Uiteraard hoorde daarbij een rondje door het lab van Martin Bennink waar we een kijkje in de keuken kregen van nanotechnologie. Een interessant project waar het lectoraat aan werkt is erop gericht hartcelstimulatie na te bootsen in een ‘lab-on-a-chip’ zodat daar op termijn eenvoudig de invloed van stoffen op het hart kan worden bestudeerd.

Ook hebben we het gehad over communicatie, onze plannen voor 2023 en natuurlijk over wat specifieke projectideeën. En zelfs met zo’n druk programma was er nog ruim voldoende tijd om informeel bij te praten en individuele gesprekken te hebben met collega’s die je al zo lang niet had gezien. Alles bij elkaar een erg succesvolle dag. We bedanken Martin Bennink en de collega’s van Saxion van harte voor de gastvrijheid en kijken uit naar een volgende bijeenkomst in het najaar. Zien we jou daar ook?

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten