Drie DAS-lectoraten in de prijzen bij RAAK Award

Drie DAS-lectoraten in de prijzen bij RAAK AwardUitreiking Raak award forensisch onderzoek HVA

Drie van de vier uitgereikte RAAK Awards 2016 zijn gewonnen door lectoraten aangesloten bij DAS. Met hun RAAK-onderzoeksprojecten wonnen zij zowel de derde en tweede juryprijs als de publieksprijs. De RAAK Awards worden jaarlijks uitgereikt door Regieorgaan SIA om het praktijkgericht onderzoek een podium te geven.

Er waren 10 lectoraten met hun RAAK-onderzoeksproject genomineerd, waarvan vier DAS-lectoraten. Tijdens het SIA Congres op 30 november in Den Haag zijn de winnaars bekend gemaakt. De jury kent drie prijzen toe. Daarnaast kiezen de deelnemers aan de conferentie een publiekswinnaar. Dit jaar kon er voor het eerst ook voor de conferentie via Facebook gestemd worden voor de publieksprijs.
De derde prijs is gewonnen door het lectoraat Forensisch Onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam, met het project ‘Beter opsporen met het lab op zak’. Aan deze prijs is een geldbedrag van €2.500 verbonden.

Het lectoraat Innovatieve Moleculaire Diagnostiek ging ervandoor met de tweede prijs voor het project ‘Next Gen MALDI-TOF’, nadat ze vorig jaar ook al de publieksprijs wonnen. Zij nemen een geldbedrag van €5.000 mee naar huis.

Tot slot ging de publieksprijs dit jaar opnieuw naar een DAS-lectoraat, namelijk het lectoraat Biodiscovery met het project ‘Microbiële olie op maat’. Aan de publieksprijs is tevens een bedrag van €2.500 verbonden.

Naast de drie DAS-lectoraten won het project ‘Smart Visions voor UAV’s’ van NHL Hogeschool de eerste prijs en een geldbedrag van €10.000.

DAS feliciteert alle winnaars van de RAAK Award!