Nieuws

4 mei 2017
Hogescholen zetten samen schouders onder biobased economie

Veertien hogescholen hebben samen een akkoord gesloten, waarin zij hebben afgesproken zich gezamenlijk in te zetten voor de biobased economie. Door middel van landelijke samenwerking willen ze ervoor zorgen dat biobased in alle sectoren een belangrijke rol gaat spelen. Dit nieuwe netwerk zorgt voor meer dan de som der delen door het actief delen van o.a. onderwijs-concepten, onderzoeksprojecten en expertise. En dat gaat ook vooral voor het MKB meer toegang tot kennis opleveren.

Lees verder »

2 mei 2017
Green PAC iLab Emmen geopend

Vanaf 1 mei heeft Green PAC een iLab op het Emmtec Industry & Businesspark in Emmen. Dit is voor Green PAC de tweede locatie, naast het succesvolle iLab in Zwolle. Green PAC iLab biedt starters tegen gunstige voorwaarden ondersteuning bij het opzetten van een bedrijf en het ontwikkelen van een veelbelovend kunststof product. Door zich te vestigen op het iLab kunnen starters hun idee versneld ontwikkelen en op de markt brengen.

Green PAC is een Centre of Expertise binnen het domein Applied Science, en een samenwerking tussen Stenden en Windesheim. 

Lees verder »

13 april 2017
DAS sluit aan bij behoefte chemische arbeidsmarkt

De Topsector Chemie heeft onlangs de resultaten van een uitgebreide arbeidsmarktanalyse gepubliceerd. Een voorlopige conclusie dat - als er op korte termijn geen grote verschuivingen plaatsvinden binnen het werkveld - de studentenaantallen die de opleidingen binnen DAS opleiden matchen met de behoefte op de arbeidsmarkt. Deze situatie wordt natuurlijk blijvend gevolgd. 

Lees verder »

13 april 2017
Nieuwe fase PROEF!: zicht op effect

Onlangs heeft onze partner Stichting C3 het driejarenplan van de PROEF!-campagne voor de periode 2017 t/m 2019 gepresenteerd. De komende jaren zal de PROEF!-campagne grondig geŰvalueerd worden. Ook wordt er ge´nvesteerd in nieuwe beroepenfilmpjes en wordt gekeken of het lesmateriaal van PROEF!werk digitaal inzetbaar kan worden gemaakt.

Lees verder »

28 maart 2017
Kris Marcelissen en Mabel Vos winnen HBO-Posterprijzen

Kris Marcelissen (Fontys Hogeschool TNW) en Mabel Vos (Hogeschool Inholland) zijn tijdens de DAS Conferentie Applied Science op 23 maart 2017 uitgeroepen tot winnaars van de HBO-Posterprijzen. 

De jury koos Kris als winnaar van de posterwedstrijd. De deelnemers aan de conferentie verkozen de poster van Mabel als beste. 

Lees verder »

meer nieuws in het nieuwsarchief »