DAS Conferentie 2017

 

De toekomst is vandaag - 23 maart 2017

Stichting DAS kijkt terug op weer een inspirerende conferentie voor medewerkers van de hogescholen binnen ons domein. In een dag vol interessante lezingen en nuttige workshops is er weer veel kennis en ervaring uitgewisseld tussen collega's en zijn nieuwe contacten gelegd en ideeen voor samenwerking ontstaan. 

Op deze pagina's vind je een terugblik op de conferentie. Waar deze beschikbaar zijn gesteld kun je de presentaties van sprekers en workshopgevers downloaden. 

 

Programma

Tijdens deze editie van de conferentie keken we vooruit naar de toekomst. Welke grote (en kleine) ontwikkelingen in het werkveld staan ons te wachten en hoe vertaalt zich dat in ons onderwijs?

Download het programmaboek van de conferentie

 

Plenaire sprekers

Openingslezing

Toekomstbehendig succes continueren

Prof. dr. Nico van Meeteren (Topsector Life Science & Health) 


Nico van Meeteren nam ons vanuit zijn brede blik op het Applied Sciences-werkveld mee in de ontwikkelingen die op komst en zelfs al gaande zijn, en die hoe dan ook impact gaan hebben op de professionals die wij nu opleiden.

     

Afsluitende lezing

Hoe sturen we onze studenten voorbereid de wereld in

Tijl Koenderink (onderwijsexpert, o.a.oprichter Levanimo)

Het hoger onderwijs heeft gedurende vele jaren de didactische kant steeds verder geperfectioneerd. De uitdagingen waar we nu tegenaan lopen zijn anders van aard: veranderingen in het beroepsleven en benodigde vaardigheden van de student. Tijl schetste een helder beeld van de veranderingen die we de komende vijf tot tien jaar kunnen verwachten en hoe we het onderwijssysteem concreet de nodige upgrade kunnen geven om onze studenten goed voorbereid de wereld in te sturen.


Meer informatie over de plenaire sprekers

 

Parallelsessies

Bekijk het sessieprogramma en beschikbare presentaties:

Ochtendsessies

Middagsessies

 

​KNCV-HBO-Posterwedstrijd

Voor de derde keer hebben DAS en de KNCV studenten van de applied sciences-opleidingen de kans om de resultaten van hun wetenschappelijke of praktijkgerichte stage of afstudeeronderzoek te presenteren aan de deelnemers van de conferentie Ún aan een jury van wetenschappers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Kris Marcelissen (Fontys Hogeschool) en Mabel Vos (Hogeschool Inholland) gingen er vandoor met respectievelijk de posterprijs en de publieksprijs. 

Bekijk hier een terugblik op de Posterwedstrijd en meer informatie over de winnaars ╗